בכל הקשור לביצוע ניתוחים פלסטיים, שומן הוא אחד מנקודות התורפה הבולטות ביותר. הסיבה לכך ברורה. אמנם מבחינה אבולוציונית מצבורי השומן שבגופנו נועדו לשמש אותנו בתקופות קשות שבהן המזון אינו בנמצא, אך כיום בעידן השפע, הפיזיולוגיה שלנו פועלת לרעתנו מבחינה אסתטית. מצבורי שומן עיקשים אינם ששים להתפנות מהגוף גם אם שומרים על אורח חיים בריא, יורדים במשקל ועוסקים בפעילות ספורטיבית מאומצת. הדרך היחידה להיפטר ממצבורי שומן אלה הינה באמצעות שני ניתוחים פופולאריים: שאיבת שומן והמסת שומן. להלן מעט מידע שנועד לעזור למתלבטים בין השניים.

 

ניתוחים פלסטיים – שומן מיותר והדרך להיפטר ממנו

  • שאיבת שומן – שאיבת שומן היא הליך כירורגי שבמהלכו מוסרות כמויות גדולות של שומן מהגוף, עד כ-5 ק"ג של שומן. כמו ניתוחים פלסטיים רבים אחרים, גם ניתוח המסת שומן מבוצע בהרדמה מלאה. ניתוח זה מתאים לאנשים במשקל גוף תקין או מעט מעליו, שסובלים ממצבורי שומן עיקשים אשר אינם מתפנים מהגוף בצורה טבעית. שאיבת שומן מתאימה לאזורי גוף רבים בהם הידיים, המותניים, הישבן, זרועות, ירכיים ועוד.

 

  • המסת שומן – ניתוח שאיבת שומן נחשב למעט אגרסיבי יותר היות ובאחריות המנתח הפלסטי לגרום לשחרור השומן מהרקמה ושאיבתו אל מחוץ לגוף. המסת שומן מהווה תהליך זעיר-פולשני שמשתמש בגלי רדיו מיוחדים אשר מכוונים מחוץ לעור אל רקמת השומן, גורמים להמסתה ובה בעת צינורית דקה מבצעת שאיבה של השומן שהפך לנוזלי יותר. מנגנון הפעולה של ההמסה כולל את הפגיעה של גלי הרדיו וחימום ממוקד של רקמת השומן כך שהוא הופך לצמיגי פחות ומסוגל להתפנות מהגוף ביתר קלות. בנוסף, תהליך זה עוזר בכיווץ של עור רפוי במקום פגיעת גלי הרדיו כך שלאחר הטיפול המראה הנוצר הוא של עור מתוח יותר. ניתוחים פלסטיים פולשניים כגון שאיבת שומן דורשים תקופת החלמה שכוללת כאבים ובצקות. במקרה של המסת שומן, תהליך ההחלמה הוא קצר ביותר. במקרים רבים המסת שומן אף משפרת בצורה משמעותית את המראה הנפוץ של צלוליטיס.

 

בנוסף, חשוב מאוד לציין כי ניתן לשלב בין שתי השיטות לכדי תהליך כירורגי אחד – שימוש בגלי רדיו לטובת המסת רקמת השומן ולאחר מכן ביצוע ניתוח שאיבת שומן. רצוי לברר על ניתוחים פלסטיים אלה בקליניקות המתמחות בנושא.