ניתוח שאיבת שומן מתאים למי שסובל מהצטברויות של שומנים במקומות מסוימים בגוף. בניגוד לניתוח קיצור קיבה שגם נותן מענה על צרכים רפואיים, שאיבת שומן לא מהווה פתרון לאנשים שסובלים מעודף משקל משמעותי. את הניתוח ניתן לעשות כדי להוריד עומסים מהגוף, להיראות טוב יותר ולשפר את תחושת הביטחון העצמי. הנה מספר סוגים של ניתוחי שאיבת שומן והמאפיינים שלהם לרבות סיכונים:
א. הזרקת נוזלים – השיטה הכי ותיקה בתחום של שאיבות שומן היא הזרקת נוזלים. בשיטה הזו מזריקים תמיסת מלח אל האזור הרלוונטי ומפרידים את השומן מהעור והרקמות, כדי לפרק את תאי השומן ולשאוב אותם החוצה. התמיסה עצמה מתפרקת בגוף והיא אמורה למנוע את התקרשות השומן אך לא תמיד זה קורה.
ב. אולטראסאונד – זו שיטה מתקדמת יותר שבה עושים שימוש בגלי קול בתדר גבוה כדי ליצור ויברציות. ניתן להפעיל אולטראסאונד במהלך שאיבת שומן מהסנטר ולהפוך את השומן לנוזלי כדי לשאוב אותו בקלות. בנוסף, השיטה מומלצת לאזורים שקשה להגיע אליהם כמו הסנטר או הקרסוליים.
ג. לייזר – הדור החדש של שאיבת שומן מהסנטר או מאזורים אחרים בגוף כבר נשען על היתרונות של הלייזר. בעזרת השימוש בלייזר ניתן להתמקד בכיסי שומן בעייתיים ולמנוע את רוב תופעות הלוואי. הסיכון נובע מהעובדה שבחלק מהשיטות נוצרים דימום וחבלות, אך בכל מקרה מבצעים את התהליך תחת הרדמה מקומית שמונעת כאבים.
מהו סיוע מכאני עבור שאיבת שומן?
במקרים קשים של אזורי שומן ניתן להיעזר בסיוע מכאני. השיטה הזו דומה להצפת יתר בכל הנוגע לשכלול של הזרקת נוזלים מסוגים שונים, אך היא ייחודית באופן שבו היא מנצלת כלים נוספים כדי להוסיף כוח לתהליך. התוצאה היא אפשרות להסיר כמויות שומן גדולות בתהליך יחסית מהיר.
סיכונים וסיבוכים
מלבד האמור לעיל, כדאי לציין סיכונים שמשותפים לכל התהליכים של שאיבות שומן. ברשימת הסיבוכים נכללים ירידה בהמוגלובין, ערעור של מאזן הנוזלים ולעיתים אפילו זיהומים ודימומים שגורמים לאובדן תחושה. הדרך למנוע את הסיבוכים היא לבצע את התהליך במכון מוסמך ולבדוק מראש על ההבדלים בין השיטות.