פעילות גופנית הוכחה לא אחת ככזאת המשפרת את איכות החיים, ומפחיתה סיכונים למחלות שונות כמו בעיות לב וכדומה. כאשר משלבים פעילות גופנית יחד עם תזונה בריאה, זה המתכון הטוב ביותר עבור הגוף לחיים בריאים. על חשיבותה הגדולה של תזונה נכונה ובריאה, כבר נכתב רבות הן בחיזוק גוף האדם והן בהארכת תוחלת החיים. אך ישנה נקודה נוספת וחשובה אשר בגינה רצוי לשלב בין פעילות גופנית לתזונה בריאה, והוא הימנעות מבעיות נפשיות כמו דיכאון, חרדה ושאר הפרעות. לא רבים מצליחים להבין את ההקשר בין השניים ובשל כך לא מייחסים לכך חשיבות. למעשה מדובר בתרופה טבעי לדיכאון, אשר אינה דורשת מכם נטילת תרופות וחומרים כימיים וגם לא ישיבה על ספה מול פסיכולוג.. אלא כל שעליכם לעשות, הוא מה שבכל מקרה מומלץ לעשות כדי לשמור על בריאות גופנית טובה.
כדי להבין את ההקשר ביניהם, יש לפרק את הנתונים ולנתח את חשיבותה של כל פעולה כזו. נתחיל מהסיבות להפרעות נפשיות כמו דיכאון וחרדה. הרי ברור לכל כי אינן מגיעות ככה משום מקום, אלא מדובר בתהליך נפשי עמוק "המתבשל" בנפש האדם תחילה על אש נמוכה ועם הזמן מתגבר עד אשר האדם חש כי הכל סוגר עליו.
פעילות גופנית מסיחה את הדעת
כאשר אדם קם בבוקר עם מטרה לחייו, וכי הוא מבצע משימות ופעולות עבור עצמו הסיכויים להיווצרות דיכאון נמוכה מאדם אשר קם בבוקר ללא סיבה, וכי הוא מרגיש כי הוא פועל על "אוטומט" וכי אין ערך לחייו. פעילות ספורטיבית עונה בדיוק על צורך זה. כך לדוגמה אדם הסובל מחרדות חברתיות ופחד מסביבת אנשים, יגלה עולם ומלואו בעת פעילות ספורטיבית אשר תתחיל במטרה עצמית נעלה, ותעבור דרך הכרת אנשים חדשים והגדלת מעגל החברים. כמו כן פעילות גופנית מעסיקה את האדם בעת הפעילות הפיזית ומסיחה את הדעת מהפרעות שונות ונפשיות.
גם תזונה בריאה נוגעת באותן הנקודות, הן בנושא מטרה ויצירת ערך לחיים, והן בכל הנוגע להגדלת מעגל הסביבה, פתיחות לעולמות חדשים, הסחת הדעת ועוד.
מהיכן מתחילים לשנות את אורח החיים
ההמלצה הראשונה היא לעשות זאת יחד עם עוד אדם או שניים. זה יכול להיות שיתוף פעולה עם חבר קרוב או בן משפחה הנמצא במצב דומה או יכול להתעניין בכך, או השתייכות לקבוצה היא אופציה מעניינת שכדאי לשקול. בסופו של יום אנו יצורים חברתיים הזקוקים לכתף ותמיכה מהסביבה העוטפת אותנו. ההמלצה השנייה היא להתחיל בהדרגה. כולנו הבטחנו לעצמנו כי החל ממחר בבוקר נרוץ חצי שעה כל בוקר, נאכל רק דברים בריאים, נפסיק לעשן, נלך למכון כושר וכו' וכו'. בפועל זה לא קורה, וזאת כי הגוף (וגם הנפש) מתקשים להכיל שינויים דרסטיים בתקופה קצרה. א"כ רצוי להכין תוכנית עבודה מסודרת, אשר מצד אחד תתאגר אתכם ותגרום לכם לרצות עוד מזה, אך מצד שני שתיהיה מרוסנת ובמינון נמוך בתחילה.