מהן זכויות רפואיות?
בעוד אנו בריאים ושלמים אנו כלל לא חושבים על מצב בו נצטרך לקבל עזרה מהרשויות או מגופים כמו מס הכנסה וביטוח לאומי שישפרו את מצבנו הכלכלי ובכך את איכות חיינו וגם את בריאותנו. לצערנו, החיים יכולים להפתיע אותנו מאוד ואנו יכולים למצוא את עצמנו פגועים וחולים וזקוקים באופן דחוף לקצבה שתעזור לנו בחיי היום יום. הזכויות רפואיות שלנו כאזרחים אמורות להגן עלינו במקרים כאלו כאשר הרשויות יבואו לקראתנו במתן פטורים וקצבאות שישפרו את מצבנו. אמנם לא קל להוציא את התשלומים הללו מהממסד אך בעזרה מהגופים הנכונים זה אפשרי בהחלט.
ההליך הבירוקרטי של מימוש זכויות רפואיות
- אחרי שצצה בעיה או מחלה כלשהי, כשהמטופל עבר תאונה או שמצבו הכללי השתנה, עליו להתחיל לברר מה באמת מגיע לו. השלב הראשון יהיה ייעוץ עם גורמים מומחים שיבדקו את מצבו ויפנו אותו בהתאם למצב לקבל ייעוץ רפואי מטעם מומחה שיעניק חוות דעת רפואית לגבי מצבו, חוות דעת משמעותית ביותר להמשך התהליך.
- תוך היכרות עם כל סעיפי החוק, אותם גופים יסייעו למטופל להציג את הבקשות שלו. הבקשה יכולה להיות מביטוח לאומי למתן קצבת נכות, יכולה להיות בקשה ממס הכנסה לפטור מתשלומי מס ואף החזרי מס בהתאם לתקופה בה הפטור היה מגיע בהתאם למועד הפגיעה וגם החזר מקופת החולים בגין טיפול מסוים. הייצוג בשלב זה חשוב מאוד כיוון שלמרות מצבו הרפואי של המטופל שאינו מוטל בספק, יש צורך בפנייה לפי הצינורות המקובלים ובדרך הנכונה עם מסמכים שלא ישאירו ברירה אלא להבין את המצב ולזכות בקצבה.
אפשר לערער על החלטה שאינה מספקת
במידה וחוות הדעת אינן מספקות ניתן תמיד לבקש חוות דעת שנייה בהתאם להתניות של קופת החולים. במידה והתקבל סירוב לגבי מימוש זכויות רפואיות כלשהי ניתן להגיש ערעור וכאן שוב נכנסת לתמונה חשיבות הגוף שמסייע לקבלת הקצבה, בידע שלו ובמקצועיות שלו. בחירת הגוף שייצג אתכם מול אותם גופים תהיה קריטית מאוד ויכולה להגדיל משמעותית לא רק את הקצבה או ההטבה שתקבלו אלא גם את הקבלה שלה באופן כללי.