מהו ניתוח קטרקט
קטרקט הינו מצב נפוץ מאוד בקרב האוכלוסייה המבוגרת, הסטטיסטיקה מדברת על כ20 אחוז מכלל האנשים בגילאי 60+ אשר סובלים ממחלת הקטרקט בדרגות שונות. כמו כן חשוב לדעת שגם צעירים עשויים לסבול מהמחלה כך שלא מדובר במנת חלקם הבלעדית של בני גיל הזהב.
סימני מחלת הקטרקט
אחד הסימנים הבולטים ביותר למחלת הקטרקט הינה ירידה בראייתו של האדם, לא בהכרח מדובר על ירידה חדה וקיימים מצבים בהם האדם אפילו איננו מודע לעובדה שהוא סובל מקטרקט, אינדיקציה נוספת אשר יכול להעיד על קטרקט היא חוסר יציבות במספר המשקפיים.
הניתוח עצמו
לרפואה היום ישנו פתרון אחד לקטרקט אשר בא לידי ביטוי בצורת ניתוח, את ההחלטה על ביצוע הניתוח מקבל המטופל ביחד עם הרופא המנתח כאשר לרוב מבוצעת סקירה מעמיקה של קצב התפתחות המחלה ומידת החומרה שלה, קריטריון נוסף אשר נבדק בידי הרופא הוא מידת השפעת הקטרקט על איכות חייו של המטופל שכן ישנם אנשים המסוגלים להעביר שנים על גבי שנים עם מחלת הקטרקט.
תהליך הניתוח – ההכנה לניתוח נחשבת פשוטה ומהירה, בדרך כלל יבצע הרופא הרדמה מקומית באזור העין, במהלך זמן ניתוח חייבת העין להישאר פתוחה ועל מנת להבטיח זאת משתמש המנתח במכשיר מיוחד. בתחילת הניתוח יחתוך הרופא את קרנית העין על מנת להוציא את עדשת העין הישנה והעכורה, לאחר מכן תוכנס העדשה החדשה ויקבל החולה אנטיביוטיקה בעין על מנת למנוע זיהום.
תופעות לוואי אפשריות – ניתוח הקטרקט נחשב לבטוח מאוד ואחוז תופעות הלוואי הינו נמוך מאוד, אם כך חשוב לדעת שכמו בכל טיפול רפואי תמיד קיימת האפשרות לסיבוכים, לדוגמא: אדמומיות בעין המנותחת, בצקות בעין ועוד.