זמן תגובה של כוחות ההצלה בישובים מרוחקים לעומת העיר
כאשר אירוע בלתי צפוי מתרחש כמו למשל שריפה, תאונה, נפילה מקומה גבוהה, אכילת חפץ זר על ידי פעוט או טביעה בבריכה, לעירנות שלנו יש חשיבות רבה המשפיעה על הצלת הפעוט, הילד או האדם שנמצא במצוקה. ככל שנפעל במהירות רבה יותר, ככל שנתחיל בפעולות החייאה או בפעולות המצריכות עזרה ראשונה ובמקביל נפנה לכוחות ההצלה, כך הסיכוי של אותו אדם להינצל עולה בעשרות אחוזים. הרבה פעמים, כאשר אנחנו נמצאים במקום ציבורי למשל, כדאי לנסות לאתר רופא, אחות, פרמדיק או חובש כמה שיותר מהר. אנשים אלה לא רק יודעים כיצד לתפקד במקרים כאלה מבחינת ידע ומיומנויות, אלא הם גם יודעים כיצד להתנהל תחת לחץ גדול כל כך.
במקרים המתרחשים בערים מרכזיות כמו חיפה, תל אביב, באר שבע, אשדוד – התגובה של כוחות ההצלה מהירה יחסית ולא לוקח יותר מדי זמן למגן דוד אדום או מכבי האש להגיע למקום האירוע. לעומת זאת, כשמדובר ביישובים יותר מרוחקים שנמצאים מחוץ לערים או עוטפים את הערים, התגובה תהיה פחות מהירה.
הסיבה לכך היא משום שאותם כוחות הצלה ממוקמים הרבה פעמים בערים מרכזיות ולכן לוקח להם יותר זמן להגיע כשהמקרים מתרחשים מחוץ לעיר. לפעמים, לרוב בערים הגדולות יש כמה מוקדים בכל מיני נקודות בעיר. אם מסתכלים על זמנים, אז בממוצע לאמבולנס בתל אביב למשל, ייקח בין 7-12 דקות בתוך העיר, אבל כשמדובר בישובים יותר מרוחקים הזמן הוא בממוצע בין 13-20 דקות. שוב, זה מאוד תלוי במיקום ובעומס שיש באותו אזור.
מרחבי הרשת:
מסע טיפוס הרים אל ההר המסוכן באירופה – ראיון עם יורם קראוס
אתר בפנטן – להגן על עור תינוקך