אוכל בריא

מה כל כך טוב באכילת אוכל בריא?

חשוב לצאת מנקודת הנחה כי אנחנו זה מה שאנחנו אוכלים. אכילת אוכל בריא יכולה לשפר את איכות החיים שלנו באופן פלאי ורק חוסר מודעות וידע בכל הנוגע לאוכל בריא יכול לגרור אחריו מחלות ובעיות בתפקוד היום יומי. הבעיה העיקרית בשינוי אורח החיים לבריא יותר הוא חוסר האמונה במזון כגורם כל כך משפיע ומכריע על בריאותנו וגורלנו בכלל. אם רוב האנשים היו מודעים לנזקים שהם גורמים לעצמם כאשר הם מכניסים מזון תעשייתי ומהיר הם היו מיד זורקים אותו לפח ומתחילים לבקר את התזונה שלהם. אלו שהיו חכמים מספיק להתעניין ולשאול נתקלים בבעיה נוספת והיא הטעם. לעיתים נדמה כי אוכל בריא לא כל כך טעים אבל קיימות דרכים רבות ומגוונות להגיש ולתבל את האוכל ומעבר לזה כאשר אנו מתרגלים לצרוך אוכל בריא מתוך ידיעה ברורה מה זה עושה לגוף שלנו פתאום האוכל הפחות מזין לא מרגיש כל כך טעים וההרגשה שאחרי גוברת על הצורך שהורגלנו אליו. לאלו שחיים בצורה אינטנסיבית מאוד ומוצאים עצמם חוטפים איזה צ'יפס בדרך לעוד איזה פגישה עם לקוח, חשוב שתדעו כי אוכל בריא יכול להיות גם מהיר ובמקום השקית צ'יפס יכולתם להחזיק סנדביץ' מקמח מלא מזין ומשביע הרבה יותר.

אז מה בעצם אוכלים בתפריט האוכל הבריא?

יותר נכון לשאול את השאלה אחרת, לא מה אוכלים אלא איך אוכלים אותו או מכינים אותו? והתשובה על כך היא פשוטה מאוד כל עוד זה לא טיגון בשמן, סוכר לבן או פחמימה לבנה זה כבר יותר בריא וכמובן שזה יכול להיות מפורט לעוד אלף כיוונים כאלה ואחרים. דוגמא אחת טובה היא דרך להכין ביצה, חביתה נחשבת לביצה מטוגנת, כך גם ביצת העין, מקושקשת והפוכה. בטיגון כל מאכל שהוא רוב הערכים התזונתיים שבו הולכים לאיבוד וערך תזונתי של ביצה מטוגנת נחשב כאילו אכלנו שליש ביצה, לא מבחינה קלורית שלא תטעו. אז הפיתרון המושלם והטעים יותר הוא ביצה במים שבסופה הופכת לביצה קשה ויכולה לשרת אותנו גם בטעם וגם במרקם בדיוק כמו החביתה וכך יוצרת אוכל בריא. זמן הכנתה משתווה להכנת הביצה המטוגנת. מדי פעם חשוב לבצע גם ניקוי רעלים יסודי.